Северна Корея изстреля две балистични ракети от източния си бряг, съобщи Сеул

Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си бряг, съобщи южнокорейският генерален щаб, след като комунистическият Север изстреля вчера две други ракети с малък обсег и още една в неделя, предаде Ройтерс.
"Въоръжените сили на Южна Корея регистрираха две балистични ракети с малък обсег, изстреляни от Сунчон, провинция Южен Пьонан, на източния бряг в 20,48 и 20,57 ч. При засилено наблюдение и бдителност нашите военни поддържат пълна готовност в тясно сътрудничество със САЩ", се казва в съобщението. В текста не се посочват подробности за продължителността на полетите, височината и скоростта на ракетите.
Ракетните тестове бяха извършени, след като вицепрезидентката на САЩ Камала Харис приключи посещението си в Южна Корея, където разкритикува остро действията на Севера.
Южна Корея и нейните съюзници се опасяват, че КНДР се готви да извърши нов ядрен тест - седми поред от 2006 г. и първи от 2017 г. Вчера членове на парламента в Сеул бяха информирани от разузнаването, че Северът е приключил с подготвителните работи за ядрения тест и ще го извърши вероятно между 16 октомври и 7 ноември.