Фенове на ОФК Спартак Плевен от чужбина са инициатори на стартиралата дарителска кампания за подпомагане на отбора

Фенове на Общински футболен клуб (ОФК) Спартак (Плевен) от чужбина са инициаторите на стартиралата дарителска кампания за подпомагане на отбора. 
"Идеята възникна след предложение на фенове, най-вече от чужбина, които искат да подкрепят своя любим отбор", каза за БТА Пепо Петков, председател на Управителния съвет (УС) на клуба.
За да направят те своите дарения, е открита банкова сметка, в която всеки привърженик може да подкрепи финансово клуба. 
"Дарителската сметка е с целеви характер и средствата от нея не може да се използват за друго освен за провеждането на подготовка и лагери за гостуванията на отбора", уточни Петков. 
Според председателя на УС финансовото състояние на клуба е добро, няма задължения. "Ако продължаваме с досегашния темп на успехи, ще ни трябва дофинансиране, защото за всяка победа се получават договорените премии", каза Петков. Той подчерта, че успехите на футболистите на Спартак носят радост на феновете и гордост за града и това заслужава подкрепа. 
В момента плевенчани са лидери в класирането във Втора професионална лига, като след изиграни десет кръга те имат осем победи. В следващия кръг от шампионата Спартак ще срещне Беласица (Петрич) на 30 септември.