Започва подготовката за отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски

Започва подготовката за отбелязването на 150 години от гибелта на Васил Левски през 2023 г., съобщават от Министерството на културата (МК).
Министърът на културата проф. Велислав Минеков е имал днес среща с представители на държавни институции, на общини, на общобългарския комитет "Васил Левски", на фндация "Васил Левски“, на висши учебни заведения, неправителствени организации и национални медии. На срещата са били обсъдени дейностите по подготовката и отбелязването на значимата юбилейна годишнина. В дискусията е участвал заместник-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, както и директори на държавни културни институти в областта на културното наследство.
Основната цел на срещата е било да се обсъди съставът на националния инициативен комитет и да се направят предложения за прояви и събития, свързани с предстоящата годишнина, които да бъдат включени в национална програма. Участниците са приели състава на националния инициативен комитет с направените допълнения. Дискутирани са и планираните до момента от институциите и организациите дейности за отбелязване на годишнината.
Посочени са и следващите действия, които МК ще предприеме,по организацията и изготвянето на национална програма с конкретни събития за отбелязване на годишнината.