За една година болницата в Силистра е спестила 350 000 лева от работата на генератора за кислород

От Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра отбелязаха една година от работата на кислородната станция, закупена с капиталови средства от Министерството на здравеопазването. Директорът на лечебното заведение д-р Васил Славов сподели, че съоръжението всекидневно помага за спасяването на човешки животи, но освен това то е спестило и много средства на болницата. До момента генераторът е произвел около 120 хиляди кубични метра кислород, чиято стойност е около 350 000 лева. 
От ръководството на болницата споделиха, че по-голямата част от спестените средства са вложени в обновяване на фундаменталното за региона детско отделение. Там вече са поставени нови стенни облицовки и специализирана подова настилка, изградени са 11 нови санитарни възли и са ремонтирани всички стари. Закупени са нови климатици, изцяло обновени са електрическата, ВиК и парната инсталации. Изградени са нов приемен кабинет и нова чакалня за пациенти, както и нова пожарна инсталация..
С останалата част от спестените средства са покрити част от огромните разходи за лечението на пациенти с COVID-19, казват още от лечебното заведение.