Светослав Дяков: "Феновете трябва да подкрепят Пирин на стадиона, Михтарски си тръгна, защото нямаше съгласие по финансовата част"

Директорът на Пирин Благоевград Светослав Дяков се надява феновете на отбора да пълнят стадион "Христо Ботев" през новия сезон.
"Феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират най-много. Феновете на Пирин са от целия Благоевград и региона, хора с малки деца, дядовци с внучета. Феновете трябва да подкрепят Пирин, а не Митко, Гошо или Иван", каза Дяков на пресконференция.
Той разясни и казуса с напускането на легендата Петър Михтарски. Бившият национал се раздели с клуба след изтичане на договора му на 30 юни и това породи недоволство сред част от привържениците на тима.
"Петър Михтарски бе първият човек, на когото предложихме да поеме отбора. Чакахме 12 дни и той е причината да се забавим с новия треньор. Имам огромно уважение към Михтарски. Трябва да казваме фактите такива, каквито са. Имаше имаше разговор с ръководството, с което не успя да постигне съгласие по финансовата част и клубът бе принуден да търси други решения. Михтарски е легенда на клуба и никой не го е гонил от клуба. Това решение, да не продължи, е по-скоро негово. Много хора в този отбор държахме Михтарски да остане. Не всичко е така, както се представя“, заяви Дяков.