Старозагорската опера откри летния сезон със световната премиера на мюзикъла „Есмералда Парижката Света Богородица“

Със световната премиера на мюзикъла „Есмералда Парижката Света Богородица“, създаден по романа на Виктор Юго, Старозагорската опера откри летния си сезон, обяви за БТА директорът на трупата Огнян Драганов.
До 5 септември оперният театър на Стара Загора е подготвил изключително разнообразна програма. Тя ще завърши в град Чирпан с „Моление“ от Найден Андреев и „Лето 1812“ на Чайковски.
„Благодаря на всички, които превръщат сградата на операта ни в институция, която произвежда културни продукти. Това е преди всичко Община Стара Загора, която е осигурила най-големия комфорт на нашия , за да можем спокойно да работим. Ние сме изключително благодарни, че в тези тежки моменти не усещаме кризата на нашия гръб, плащайки парно и ток, за което благодаря", изтъкна Огнян Драганов.
„Трибуната, която усилено подготвяхме няколко години, тъй като бяхме в криза, е подарък от Старозагорската опера за Вас, уважаема публика. А за да съществува това уникално съоръжение, което все още не е изцяло произведено, благодарим на хората които осигуриха средства, за да се реализира: Славин Янакиев от „Прогрес АД, Тенко Панев от „Платеник“ АД; столовете на които седите са закупени от Иван Терзиев от Зара Газ, Георги Чахов от „Чахов“-ООД изряза всички метални елементи, за да могат те да бъдат сглобени и Цветан Цветков от „Цвет“ ООД“, обяви Огнян Драганов.
Той изрази надежда , че и на останалите спектакли Античния форум ще бъде препълнен, както на премиерата на „Есмералда Парижката Света Богоридица“. Мюзикълът, за първи път от създаването си през 1998 г., прозвуча на български език и това беше световна премиера, припомни пред БТА Огнян Драганов.