Русенският бизнес показа готовност да помага на футболния „Дунав“

Русенският бизнес явно няма да остане безразличен към футболния „Дунав“. Такова бе усещането на организираната под егидата на Общината среща с предприемачи от нашия град. На сбирката дойдоха представители на аптеки „Астра“, „Лубрика“, „ДМ Технолоджи“, „Мегахим“, „Оргахим“, „Евробилд“, Дунавски драгажен флот, политикът Пламен Нунев, общински съветници и др.
„Исках тази среща да е прозрачна. Общината помага и ще помага, но е хубаво повече хора да застанат зад футболната кауза. Тези млади хора /ръководството на клуба/ минаха през много труден период, но се справиха. Аз съм очарован от тяхната почтеност като отчетност за всяка изразходвана стотинка и визията им за бъдещето на „Дунав“, каза кметът Пенчо Милков.
Отговорникът по стратегическото развитие на клуба Деян Йорданов запозна присъстващите с мултимедийна презентация на свършеното дотук и обобщи, че амбициозната програма е утвърждаване на представителния отбор във Втора лига, издръжката на 20 отбора с момчета от школата и три тима с момичета в различни възрастови групи. Той потвърди, че дунавци ще участват с втори отбор в Трета лига.
Йорданов очерта няколко варианта за сътрудничество с бизнеса, един от които е неговото рекламиране през различни модерни форми. Той впечатли гостите  с подредено до най-малките детайли изложение.
„Дунав“ бе първият футболен клуб, с който нашата компания подписа договор. Беше преди 7 години. Радостна съм да ви съобщя, че контрактът беше удължен за още три сезона. Подкрепете клуба, защото Русе го заслужава“, заяви маркетинг мениджърът в „Уинбет“ Десислава Иванова. Водещата букмейкърска къща е един от най-верните спонсори на ФК „Дунав“.
Срещата завърши с коктейл и с оптимизъм, че клубът наистина ще намери своите спомоществователи сред русенския бизнес.