Мартин Цирков ще води „Дунав“ като старши треньор във Втора лига

Мартин Цирков ще води „Дунав“ във Втора лига като старши треньор на отбора, съобщи за „Утро“ техническият директор на клуба Светлин Симеонов-Пинчера. Първи помощник на Цирков с равен ранг ще е Ивайло Кирилов. Двамата работиха ката тандем през последната година и доведоха тима до завръщане в професионалния футбол.
В същото време „Утро“ научи, че тиражираната от някои медии новина за привличане на юношата на „Левски“ Мартин П. Петков в русенския отбор е леко преувеличена. Роденият на 1 януари 2001 година офанзивен полузащитник се изписва така, защото докато беше при столичани, имаше още един Мартин Петков.
Да, разговори с „нашия“ Мартин Петков са водени, но договор с него няма. Младежът дал предварителен утвърдителен отговор да се премести в Русе, но последната му дума щяла да е факт на 7 юни. До тогова той може да прегледа оферти от други клубове и да се размине с „Дунав“.
Въпросният футболист записа през миналата година 20 мача с 6 гола и 2 асистенции за отбора на „Етър“. После премина в „Ботев“ /Враца/, където обаче излезе на терена само в три двубоя.
На 8 юни дунавци ще се съберат от 18 часа на Градския стадион за първа тренировка. От 20 юни ще са на лагер в Трявна. Ясна вече е и програмата с контролни мачове.
А тя включва: 22 юни - „Дунав“-“Литекс“, 25 юни - „Дунав“-“Етър“, 30 юни - „Дунав“-Янтра“ /Габрово/, 6 юли - „Дунав“-“Спартак“ /Плевен/, 9 юли - „Дунав“-“Локомотив“ /Горна Оряховица/.
Първите мачове от първенството на Втора лига ще са на 15 юли.