Петима учители с най-високото отличие в образованието - награда „Неофит Рилски“

Петима русенски учители бяха удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Най-високата награда в сферата на образованието получиха Елеонора Миланова, старши учител в ОУ „Васил Априлов“; Тодор Йорданов, зам.-директор на СУ „Васил Левски“; Румянка Вайбл, директор на детска градина „Иглика“; Свилен Попов, директор на ОУ „Отец Паисий“ в Тетово и директорът на МГ „Баба Тонка“ Галина Бобева.
Церемонията бе организирана от Областната администрация и Регионалното управление на образованието, а наградите връчиха областният управител Анатоли Станев, заместникът му Людмил Христов и началникът на РУО Росица Георгиева.
„Благодаря за възможността да се докосна до това, което е резултат от вашите действия. Най-голямата радост, най-голямата награда за вас е любовта на децата“, обърна се към наградените областният управител Анатоли Станев.
„Виждайки ви тук и слушайки за успехите на всеки един от вас, съм убеден, че децата ни са в сигурни ръце“, добави кметът на Русе Пенчо Милков.