„Играорци“ с нова инициатива всяка - година ще даряват книги на читалища

Над 350 книги, дарени от танцовата трупа „Играорци“, обогатиха библиотеката на читалище „Светлина 1927“ в Бъзън. По инициатива на главния художествен ръководител Богдан Донев всяка година в навечерието на 24 май групата ще прави такива дарения на читалища в малките населени места в областта. 
В началото на май той се е обърнал към членовете на най-голямата общност на любители танцьори в областта с молба да дарят книга. Така са събрани стотиците заглавия от различни жанрове, някои от тях с посвещение - „Аз вече я прочетох /книгата/, сега е твой ред“.
„Читалището винаги е било място, което обединява хората и е символ на българските дух и култура. По същия начин и ние - хората, които учим и играем народни танци, заедно и от сърце пазим българщината. И днес го показахме по още един начин. Благодаря на всички, които прегърнаха идеята ни и направихме добро“, каза Донев.
Кметът на Бъзън Василена Цанкова-Борисова благодари за дарението и сподели, че местните жители четат много и редовно идват в читалището, а децата прекарват пълноценно време сред книгите и през лятната ваканция.