Треньорът на баскетболния Барселона Шарунас Ясикевичус защити една от звездите на тима от критиките

Старши треньорът на баскетболния Барселона Шарунас Ясикевичус защити една от звездите на отбора Никола Миротич от критиките, че не се представя на ниво в решителните мачове. Барселона се класира на трето място в Евролигата за мъже след като във Финалната четворка в сръбската столица Белград загуби на полуфиналите от Реал Мадрид загуби с 83:86, а после победи Олимпиакос с 84:74.
Никола Миротич завърши съответно с 26 точки, 12 борби и 5 асистенции и с 19 точки, 4 борби и 4 асистенции.
„На всички ни е тъжно, но съжалявам и за Миротич, който направи голяма крачка напред през последната година. През изминалия сезон наистина останах впечатлен от развитието и опита му. А в последните години и той разбра, че не може да спечели всичко сам“, коментира Ясикевичус.
31-годишният черногорец изигра добър сезон в Евролигата и записа средно 16.9 точки, 5.2 борби и 1.4 асистенции на мач, а успеваемостта му бе 65 процента за две точки и 46.3 процента за три точки.
„Сезонът ни се определя от спечелените титли, а ние не станахме шампион в Евролигата“, каза още литовският треньор на Барселона пред BasketNews.
„У нас остана усещането, че не най-добрият тим спечели турнира. Но всички знаем, че не е задължително най-добрият да победи. Напуснахме Белград с мисълта за пропусната възможност на Финалната четворка“, добави 46-годишният Шарунас Ясикевичус.