Младите трябва да са подготвени за бъдещето, защото ги очакват тежки предизвикателства, смята Франк Кванте

Младите хора трябва да са подготвени за бъдещето, защото ги очакват изключително тежки предизвикателства. Това каза пред медиите днес главният изпълнителен директор на фирмата-оператор на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД д-р Франк Кванте, който изнесе публична лекция на тема "Лидерството през XXI век" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".
Кванте е възпитаник на водещия германски държавен изследователски университет "Георг Август" в Гьотинген. Той е работил две години като изследовател в същото учебно заведение, защитил е докторска дисертация в областта на правните науки.
Според него, сред предизвикателствата пред младите ще са състоянието на околната среда, нарастването на популацията, енергийната криза. Кванте смята, че със студентите и младите хора трябва да се говори за важните неща, за да бъдат подготвени за бъдещето. Той е на мнение, че всяка подобна възможност, като днешната публична лекция, е изключително полезна и за двете страни.
Д-р Франк Кванте изказа благодарност и признателност към ръководстово на висшето училище, по чиято покана бе публичната лекция. Вече започнахме нашето сътрудничество с университета и вярвам, че то ще е много ползотворно и ще продължим да надграждаме, каза още той.
След лекцията си днес Франк Кванте бе удостоен със званието "Почетен член на Академичния форум на ВСУ "Черноризец Храбър".