Дузпа: Стойчо май ще ходи за риба. Но и там има сериозни проблеми

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разкри преди два дни на пресконференция, че от декември не си говорел със собственика на клуба Гриша Ганчев. Освен това оправда лошите резултати с факта, че нямал думата по зимната селекция. По навик припомни още, че съдиите се подигравали с отбора му.
Когато Младенов пое „червените“ през есента, първата му работа беше да се оплаче от лошата подготовка, проведена от предшественика му Любо Пенев. Некадърният, разбирай, Пенев причинил и контузии на куп футболисти. Новият наставник обеща, че през зимата ще поправи щетите и че отборът ще е голяма сила.
През тази пролет обаче ЦСКА играе скучен, бавен, мъчителен, трагичен футбол. Пенев го няма да пречи, но в колелото имало друг прът - липсвали топли контакти с големия бос. А и тези съдии!
Дали Юрген Клоп говори през ден с американските собственици на „Ливърпул“? Не, невъзможно е. Дали хленчи от реферите? Случва се - веднъж на година! Но пък си признава, когато греши!
Но Стойчо Младенов не вижда никаква вина в себе си. За нищо. Вината е във всеки друг, но не и в него.
Затова си заслужи подигравките вчера от Станимир Стоилов, който тихо и кротко измъкна „Левски“ от дупката.
„Ако имам неговите проблеми /на Стойчо/, щях да ходя за риба“, каза Стоилов.
Ами, работата отива нататък - Ганчев да му осигури условията за почивка с въдица в ръка сред природата. Но и там има сериозни проблеми. Понякога кукичката закача дърво или камък на непочистеното дъно, друг път влакното се къса или рибата просто не кълве. И за всичко има виновни, разбира се.