Станишев: Не съм изненадан от напускането на Румен Йончев

Не съм изненадан от действието на Румен Йончев, проведохме разговор, той ме информира за това. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

Не смятам, че е коректно спрямо Коалиция за България. Това е негов избор, не можем да държим никого насила. Сега все повече кворумът ще зависи от все повече независими народни представители, които имат тенденция да нарастват най-вече за сметка на ПГ на ГЕРБ. В това не виждам драма. Този парламент е труден, такава е волята на избирателите. Мисията ни не е приключила за отърсване на страната от страха, заяви Станишев.

Той обясни, че Орешарски е поканен и ще участва в работата на Конгреса на ПЕС заедно с много други европейски премиери. Той свърши огромна работа и за държавността, и за бизнеса, и за хората. Много хора усещат промяна. В много отношения изборът на европейските избори ще бъде за това дали хората искат промяната да продължи или искат да се върнат към мракобесно време, което олицетворява Борисов и Цветанов, каза Станишев.