Работещи в Индустриалния парк: Покрай Дунав мост се минава като през иглени уши!

Преминаването покрай Дунав мост е като през иглени уши заради някакъв голям ремонт на ВиК. Най-тежко е сутрин и вечер, когато хората отиват и се връщат от работа. Тогава не се знае колко време може да се чака. Тировете също засилват хаоса. Късаме си нервите всеки ден, създава се голямо напрежение, нещо трябва да се направи. Това сигнализираха в редакцията на „Утро“ работещи в района на Индустриалния парк и на Индустриална зона „Тегра“ /бившия КТМ/.            

Ремонтът, който предизвиква проблеми, се прави до бензиностанцията на „Петрол“ срещу входа на Дунав мост.
„В участъка до бензиностанцията срещу входа на Дунав мост се извършва ремонт от наета от ВиК фирма, който се състои в превключване на колектор за отпадни води от завод „Дунарит“ към градската пречиствателна станция. По предварителни разчети работата трябва да приключи до средата на април, но е твърде възможно това да се случи и по-рано“, каза за „Утро“ управителят на „Водоснабдяване и канализация“ Сава Савов.
Той обаче посочи, че в двете посоки на бул.“България“ в този участък има по една свободна лента за движение за леките коли и не би трябвало да се създава хаос в движението.
От МВР в Русе уточниха, че на кръговото срещу непроработилия Дунав мол има дежурна патрулка за регулиране на движението, за да не се получава натрупване на автомобили.
В пиковите часове обаче управлението на трафика  явно се оказва невъзможна задача.