Режисьор и актьор носят три номинации на русенския театър за „Златен кукерикон“

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ има три номинации за националните награди „Златен кукерикон“, които се връчват от Сатиричния театър „Алеко Константинов“ за вдъхновяващи роли и представления в областта на хумора и сатирата. 
Две от номинациите са признание за младия режисьор Денислав Янев. „Скъперникът“, поставен от него на русенска сцена, е нареден сред трите най-добри в страната през последната година в категориите „Режисура“ и „Спектакъл“. В тях 25-годишният възпитаник на НАТФИЗ ще се състезава с именитите си колеги Явор Гърдев, Антон Угринов и Стайко Мурджев
Третата русенска номинация е на актьора Христо Пъдев, който е в звездната компания на Христо Мутафчиев и Герасим Георгиев-Геро в категорията „Мъжка роля“. Той е отличен за ролята си на кума в „Балканска сватба“ на режисьора Ивайло Ненов.
Режисьорите Ивайло Ненов и Денислав Янев са победители в националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“, който се провежда от 2018 година по инициатива на Драматичен театър „Сава Огнянов“, Младежкия театър „Николай Бинев“-София и се подкрепя от програма „Култура“ на Община Русе. Самият Ивайло Ненов е носител на статуетката „Златен кукерикон“ за „Млада надежда“ през 2020 година, която му носи спектакъла „Три сватби и едно възкресение“, напомниха от русенския театър.