18-годишен от Ветово измислил как да печели на гърба на световни марки

Малка разновидност на нова незаконна схема добави още един щрих към славата на Ветово като център на измамите от всякакъв калибър. При полицейска акция около 18 ч в сряда са спрени двама мъже на 42 и 44 години с кашони със 132 парфюма - имитации на световни марки. Доставените от куриерска фирма ментета се оказват поръчка на 18-годишен от градчето, който ги поръчал по телефона от Благоевград, за да ги продава  с обяви по интернет с големи отстъпки от името на прекратяващи работа, но всъщност несъществуващи парфюмерийни магазини.
Срещу младия предприемач, който обаче застанал на грешната страна на закона, е образувана преписка. Хванатите със стоката му мъже са освободени, тъй като мислели, че просто помагат, без да знаят в какво се забъркват.
През декември русенската полиция разби схема за измами с фалшиви стоки, предимно парфюми, които пак се предлагаха по интернет не неустоими цени и се доставяли на кандидатите да купят много евтини и ефектни подаръци за празниците с куриер. Когото купувачите откриели, че са си дали парите за груби имитации, връзката с продавачите рязко прекъсвала.