Веско Великов: Младият русенски отбор ме изненада много приятно

Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов получи преди мача плакет от капитана на русенския отбор Диян Димов. Димов обясни, че отличието за сегашния наставник на „Етър“ е знак на признателност за приноса му към дунавци. След мача „Утро“ разговаря с Великов.

- Веско, как прие този жест?
- Зарадвах се, че хората в Русе не са ме забравили. Благодаря на клубното ръководство и на феновете. Градът заслужава да има отбор в професионалния футбол. Дано да се намерят средства при бъдещото му участие във Втора лига.
- Какъв е коментарът ти за мача?
- Контролите нямат нищо общо с официалните двубои. Стана хубав мач, на хубав терен, с положения и пред двете врати. Положителното още е, че нямаше контузени хора и в двата лагера. Срещата можеше да завърши много различно - както можехме да бием с 5:0 с оглед многото ни възможности през първото полувреме, така и да надделеем само с гол разлика - например 3:2.
- Как ти се стори играта на младия русенски отбор?
- Честно казано, останах приятно изненадан. Момчетата играха отворен футбол.
- Има ли футболист от „Дунав“, от когото остана впечатлен?
- По принцип харесвам Джан Хасан. Левият бек Митко Тодоров също ми допадна.
- Готов ли е „Етър“ за пролетния сезон?
- Мисля, че да. Контролата с „Дунав“ беше последната ни проверка. Вече чакаме мача със „Септември“ /Симитли/. Целта ни - да се завърнем в елитния ешелон, е постижима. Няма да е лесно, но ще се справим.