Пропадналата улица във Ветово е укрепена и с нов парапет

По-малко от месец, след като улица във Ветово пропадна и застраши няколко къщи от срутване, аварийните ремонтни и укрепителни дейности са приключени, а потърпевшите жители на градчето са спокойни в домовете си. Улицата е станала като нова, вече е много по-сигурна, а хората са изключително благодарни на всички, ангажирани в отстраняване на щетите от свлачището.
„Много сме доволни и от кмета, и от хората, които работиха. Спокойни сме вече. Не очаквахме да стане толкова бързо – даже когато се срина, аз много се изплаших, защото е януари, не се знае какво време ще бъде. Кметът д-р Мехмед пристигна веднага и на другия ден се започна – намери багери, камиони, голяма организация беше, пари намери кметът, което беше най-важното. Първо наслагаха камъни, много бетон и арматурно желязо, до късно работиха, на фарове, но си свършиха работата момчетата“, споделя Мария Цанева.
Напълно я подкрепят и съседите й, които също хвалят ръководството на общината и работниците по укрепването. „Колкото пръст изнесоха, толкова камъни докараха и стана много стабилно. 50 см бетон има горе, направиха и парапет, което е много важно за хората и за децата. Не знаехме дали ще има средства и времето ще е подходящо, много сме доволни от екипа, който работи тук. Първите два-три дни от общината стояха тук през деня да наблюдават как върви работата. Остава да се направи и подпорната стена, за да не се свлече отново, и да стане стабилно. Много сме благодарни за всичко“, казва Илия Ангелов.
Рейхан Чакъров също не пести благодарностите си. „Искаме да благодарим на кмета на Ветово д-р Мехмед за бързата реакция, такъв кмет не сме имали. Много помогна и зам.областният управител Синан Хебибов. Благодарните сме и на фирмата, която работи тук. Сега вече сме спокойни, спим спокойно. Улицата стана перфектна – шегуваме се, че и танк да мине, няма свличане. Подсилиха с арматура, сложиха и парапета. Всички, които помогнаха, да са живи и здрави!“, казва Рейхан Чакъров.
Сега предстои изготвяне на цялостен проект за трайно укрепване на цялото свлачище, за който ще се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.