И Каракачанов подкрепи Веселинов за съпредседател на ВМРО

Номинираният от структурите на ВМРО в Русе и областта за съпредседател на партията Искрен Веселинов получи подкрепа и от подалия оставка след 25 години начело на организацията Красимир Каракачанов. Той също възприема русенската идея за триумвират на върха и посочва в обръщение в личната си страница във фейсбук  кои според него са тримата най-подходящи - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Това е една нова, но всъщност традиционна за ВМРО формула, посочва военният министър в последното правителство на Бойко Борисов.
В това ръководство като секретар място трябва да има и Юлиан Ангелов, който като организационен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години, препоръчва Каракачанов, чиито авторитет и влияние във ВМРО не са отслабнали въпреки лошите изборни резултати миналата година. В тази посока е и заявката му, че няма да излиза в политическа пенсия, ще продължава да работи за партията си и ще заеме мястото, което му бъде отредено от конгреса на 12 февруари.
Седмица по-късно ВМРО Русе организира традиционното си факелно шествие в памет на Васил Левски. То ще се проведе на 18 февруари под наслов „149 години безсмъртие“ и ще тръгне от Паметника на Свободата в 17,30 ч, а крайната точка е паметникът на Апостола в Парка на възрожденците. Там ще бъде отслужена панихида и ще бъдат положени венци и цветя.