Феновете на „Дунав“ питаха щаба какво следва по пътя към Втора лига

Спортно-техническият щаб на ФК „Дунав“ се срещна с феновете в техния офис на улица „Фердинанд“. Щабът бе представен от председателя на УС и капитан на представителния отбор Диян Димов, треньорите Мартин Цирков, Ивайло Кирилов и Любо Петков.
На сбирката бяха обсъдени общоизвестни вече теми, най-важната от които е какво е финансовото състояние на клуба. От обяснението стана ясно, че клубната управа непрекъснато сондира фирма след фирма в надеждата да се намерят свежи постъпления в касата. Успехът на този етап в това отношение не бил кой знае какъв.
Засегнат бе и въпросът с освободените футболисти Мерт Тасим, Симеон Дочев, Симеон Иванов. Както „Утро“ писа първи, Дочев ще играе през пролетта за „Черноломец“ /Попово/, чийто старши треньор пък ще е наставникът в дунавската школа Илиян Памуков. Мерт Тасим пък светкавично се „спаси“ в „Локомотив“ /Русе/.
„Дочев ще е пред очите на Памуков. Ако той прецени, че футболистът заслужава, ще бъде върнат в „Дунав“, обясни Мартин Цирков.
Той добави, че шанс на мястото на освободените ще получат три момчета от школата, съответно на 15, 16 и 17 години. „Утро“ цитира преди време имената им - Кристиян Господинов, Радослав Великов, Дани Братоев.
„Не може да имаме отбор от 30 души“, посочи Цирков.
Отвори се и дума, че се преговаря отсега с двама-трима опитни играчи, от каквито ще има нужда, когато отборът се завърне във Втора лига.
Тяхното привличане обаче зависело от положението с финансите.
В събота отборът на „Дунав“ ще изиграе първа контрола като домакин на „Добруджа“ /Добрич/. Мачът на Градския стадион ще започне в 13 часа. Двубоят ще бъде рефериран от русенска бригада в състав с Ивелин Занев, Владимир Ташков и Деян Войков.
Дежурен делегат ще бъде шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс, който, както научи „Утро“, отказал да получи хонорар за работата си.