Театърът спусна завесата до януари

Театърът ще има представления през януари. Това каза за „Утро“ директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Надяваме се дотогава нещата вече да са се уталожили и публиката да може спокойно и свободно да влиза в салона, да нямаме грижа за сертификати, тестове и други такива съпътстващи обстоятелства, добави директорът. Според него сега самата публика е притеснена и избягва да ходи на представления.
Но ние в това време работим, за да можем да сме готови от началото на следващата година с нови представления, уточни Дяков. Почти е готова премиерата на „Боряна“ по Йордан Йовков, зрителите ще я видят през февруари. А още през януари трябва да е завършена работата по друга постановка, по която тепърва започват да работят в театъра. 
Днес е началото на репетициите на „Годеж“ - това е най-новата пиеса на Орлин Дяков, написана тази пролет. За участие е поканил столичните актьори Филип Аврамов и Мая Бежанска. Пиесата е със съвременен сюжет, в който се преплитат хумор и сериозни теми, издаде пестеливо авторът, който е и режисьор на бъдещия спектакъл.