В Бяла минават на онлайн обучение, Ценово е на ротация, Русе ги следва

Учениците в община Бяла от днес преминават на обучение от разстояние в електронна среда. Това стана ясно вчера в късния следобед, когато от Регионалното управление на образованието изпратиха своето предложение до министъра на образованието Николай Денков и малко по-късно получиха неговата заповед. Данните на РЗИ показват, че в община Бяла заболелите от Ковид-19 са 917.51 човека на 100 хиляди, каза началникът на РУО Росица Георгиева. 
Другата община с притеснителни показатели е Ценово. Там все още не е премината границата от 750 заболели на 100 хиляди, след което се въвежда е-обучение за всички. Съотношението на заболелите е 738 на сто хиляди. Поради това със заповед на министър Денков половината класовете в ценовските училища излизат за седмица в онлайн обучение, а другата половина остават в клас. Ротационният принцип ще бъде приложен след седмица, когато класовете ще си разменят позициите. 
Картината на заболелите от коронавируса в Русе, за съжаление, не е оптимистична, хората с положителни тестове за Ковид-19 са 482.40 на 100 хиляди, което показва, че вървим по стъпките на Ценово към ротационно посещение на училище и учене от разстояние, каза Росица Георгиева. В Борово заболелите са 440.71 на сто хиляди, в Иваново бройката е 359. Малко по-спокойни са нещата в Две могили - 242 на сто хиляди, във Ветово - 234 на сто  хиляди, и в Сливо поле - 169 на 100 хиляди.