28-годишен специализант от „Медика“ с национален приз „Ти си нашето бъдеще“

Лекар-специализант от университетска болница „Медика Русе“ бе отличен вчера от националното ръководство на Българския лекарски съюз по случай Деня на българския лекар - 19 октомври. 28-годишният д-р Христо Милев получи националния приз в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Повод за гордост имаше и доайенът д-р Петър Хаджимитев. Детският хирург от „Медика Русе“, който скоро отпразнува 80-годишен юбилей, получи отличие в категорията „За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
Благодарности към медиците в Русе и региона и грамоти връчи и д-р Цветан Райчинов от името на Районната колегия на БЛС.
В категорията „Отличен лекар“ призовете бяха присъдени на анестезиолога д-р Владин Петров от УМБАЛ „Канев“, на съдовия хирург от УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Камен Узунов, на началника на Кардиологията в болницата в Бяла д-р Данчо Пенев, на общопрактикуващия лекар д-р Ваня Илиева и на педиатъра от УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Галя Андреева. 
За борбата с Ковид-19 на първа линия колективни грамоти получиха екипът на Белодробната болница, Сдружението на общопрактикуващите лекари, екипът на доц. Дора Маринова от отделението по вътрешни болести в „Медика Русе“, д-р Павлинка Георгиева, началник на структурата за лечение на Ковид-19 - в болницата в Бяла, д-р Николай Евгениев, началник на Ковид отделението на Комплексния онкологичен център, и няколко отделения на болница „Канев“: Инфекциозно, Първо, Второ и Трето вътрешно, Спешно приемно, Терапевтично и отделенията по Педиатрия и Инвазивна хирургия.