Заро Кнезовски идва с три свои моноспектакъла в Кукления театър

Актьорът Заро Кнезовски, известен също и като Черния княз, ще изнесе в Русе три моноспектакъла. Това ще стане на сцената на Кукления театър на 3, 4 и 5 ноември от 19 часа. 
На 3 ноември той ще представи „Светицата“ по едноименния разказ на Габриел Гарсия Маркес за Маргарито Дуарте, който години наред носи със себе си нетленното тяло на своята дъщеря, за да изпълни свещения си дълг да я канонизира. Около тази история актьорът Светозар Кнезовски ще разходи зрителите из лабиринтите на Ватикана, потайните улички на Трастевере, историите около вила Боргезе и из древния Рим на цезарите.
На 4 ноември моноспектакълът е „Забравени от небето“ по едноименната книга на Екатерина Томова - литургично настроение в прегръдката на Родопа планина, в която един млад човек търси себе си. Тази постановка актьорът посвещава на голямата българска актриса Златина Тодева и в памет на режисьорката Юлия Огнянова. 
Третият моноспектакъл е „Шоуто на Заро Кнезовски  „За живота от нещата“, той ще се играе на 5 ноември. Това е компилация от различни текстове, лични истории, поезия, музика и много забавление. 
Историята на самия Заро Кнезовски е доста необикновена, разказват от Кукления театър, където ще предоставят сцена на актьора. Роден е в манастир, а веднага след това е осиновен. Осиновителите му се оказват потомци на цар Иван Шишман. Излиза на сцена от седемгодишен, когато започва да играе в драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. През 2007 г. завършва актьорско майсторство в ГИТИС в Москва. По време на обучението си там адаптира текстовете по разкази на Фредерик Бегбеде и прави авторски спектакъл „Extasy - be in love forever“. Самият Бегбеде го кани да играе представлението в Париж, в театър „Мани“.