Три актриси търсят себе си в „Сезонът на кукувиците“

Страховете и надеждите, порива към свобода, мечтата за големите роли и вечния блян някой да те обича - всичко това в пронизително откровена версия три млади актриси споделиха с русенската публика в края на миналата седмица. Кристияна Ценкова и Евгения Явашева от русенския театър и Ева Данаилова от Народния театър „Иван Вазов“ провокираха чувства и размисли у зрителите в зала „Княз Батенберг“ в Историческия музей.  
С това спектакълът „Сезонът на кукувиците“ направи няколко премиери. Това беше първото представление на пиесата, която пишат за първи път заедно Кристияна и Ева, вплитайки в текста стихове от различни книги на Елин Рахнев. Това е първият спектакъл, по който работят трите заедно. Това е първият проект на русенското сдружение „Блок 14“, който печели финансова подкрепа по общинската програма „Култура“. 
В сюжета освен стихове на Елин Рахнев има деликатни препратки към Годо, Кокто и други асоциативни вериги. Органично се вписва и музиката на Георги Георгиев от „Остава“, а костюмите (в това число и прекрасната бяла хартиена рокля, навяваща асоциации за приказката за момиченцето и горите през зимата) са дело на Милица Цветкова. 
Тази вечер предстои нова премиера - „Сезонът на кукувиците“ ще бъде изигран пред публиката на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Русенци ще могат да го видят на 20 септември.