Търсеният грък за смъртта на рокера Митко Мишков задържан в Румъния

Гръцкият гражданин, който блъсна и уби моториста от Русе Димитър Мишков и избяга от местопроизшествието, е задържан в Румъния по силата на Европейска заповед за арест от органите на румънската полиция. 69-годишният А.Ф. е бил открит в хотел в околностите на Букурещ, а колата му била оставена за ремонт в автосервиз.
Тялото на моториста от клуб „Лоу Лендърс“ бе открито след няколкодневно издирване в храстите на разклона на Славяново по пътя за Плевен. Около него имаше и отломки от черен „Форд Мондео III“.
Гъркът е бил видян малко след инцидента от случайни свидетели, пред които обяснил, че го е ударил бус и не искал да се вика полиция. След това сменил версията - че бил блъснат от джип и искал да намери пътна помощ, която да го откара по най-бързия начин до румънската граница.
Предстои довеждането му в русенския арест.
„Митко не е напуснал пътното платно самоволно, както цитират някои журналистически постове! Той е бил ударен!!! Ударен и изоставен като куче! Може би е имало шанс, може би не - никой не знае! Оттук нататък нека законът отсъди. Дано да има прозрачност и всеки получи това което е заслужил! Ние от „Lowlanders MC Rousse“ ще следим отблизо развитието на случая. Почивай в мир Митко!“, написаха във фейсбук събратята на загиналия от рокерския клуб.