Център „Диалог“ вдигна още летвата на отличните резултати от изпитите

Образователният център „Диалог“ вдигна още летвата на отличните резултати, които постигат вече традиционно децата, които посещават заниманията по различните учебни дисциплини. В тази трудна година, когато отново се наложи те да останат дълго време вкъщи и да учат онлайн, успяхме не просто да задържим нивото, а още да го повишим, каза за „Утро“ една от създателките на центъра Цветелина Цветанова. 
От 110 деца, които са усъвършенствали подготовката си за Националното външно оценяване по български език и литература, 32 момичета и момчета са отличници - с резултат между 96 и 93 точки. Средното постижение за страната е 54, а при нас в „Диалог“ то е 75, уточни Цветанова. Самата тя е преподавател по български език и литература и е много благодарна на колегите си Доротея Александрова, Галя Гиндянова и Иво Братанов, които са помогнали на учениците да преодолеят дефицитите на онлайн обучението и да се представят блестящо на изпитите. Повечето от седмокласниците, които са част от голямото семейство на „Диалог“, са приети по първо желание в гимназиите, каза Цветелина Цветанова. 
Завчера ученици и преподаватели се събраха на предваканционно тържество в една от залите на библиотека „Любен Каравелов“. Децата получиха грамоти и поздравления, а всички се почерпиха с торта, която също е част от „диалогичната“ традиция за края на учебната година.