Феновете на мотоспорта посрещат отново Писта Русе

Русе ще бъде домакин на четвъртия кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта. Първоначално стартът на затворен маршрут беше планиран за 19 юни, но после се получи някакво разминаване и бе потвърдена друга дата - 24-25 юли. Заради пандемията от коронавирус градът ни пропусна надпреварата през миналата година.
Основен организатор на кръга е Пламен Панталеев, дългогодишен пилот, собственик на фирма „Хоби Кар“, дилър за Северна България на автомобилите „Фолксваген“ и „Ауди“. 
„24 и 25 юли не са най-добрите дни за такъв старт, защото се очертава много горещо време, но ако пропуснем и тези дати, Русе няма да е домакин скоро на такова сериозно състезание. Като цяло сме напреднали доста с организацията. В нея се включиха доста млади хора. Кметът Пенчо Милков помогна много. Единствено ни остава да чакаме документ от София, с който да ни се разреши грижата за безопасността на движението“, обясни Панталеев за „Утро“.
А той ще се включи от утре като един от участниците в рали „Твърдица“. Русенецът ще се състезава в клас „Е“ зад волана на „Фолксваген Поло“. 
„Бях сложил край на състезанията, но тръпката си е тръпка и реших да се върна, повече - за да се забавлявам. При това класиранията ми са добри“, заяви Панталеев.
Той ще е единственият русенски пилот в рали „Твърдица“.