Шести ден няма следа от скочил в Дунав моряк

29-годишен моряк от екипажа на кораб „Инерт 10“, собственост на фирма за драгиране на реката, скочил в реката преди шест дни и до днес няма следа от него.
Случаят е от 23 юни. В 18.20 часа очевидци на инцидента видяли от брега под хижа „Приста“, че мъж със сигнална жилетка и спасителен пояс от екипировката на кораба скача във водата от борда му до понтона на км.499. На следващия ден брат му, притеснен, че Благовест не се е прибрал вечерта, подава сигнал на тел.112. Инцидентът е потвърден и от записите на камери в района, след което започва издирване с катер на РД „Гранична полиция“. След като няма резултат, са уведомени румънските власти.
Благовест е оставил документите, дрехите и молибния си телефон в кютата си на кораба. Какво точно се е случило, само може да се гадае. Според участници в издирването не се изключва вероятността при скока в реката водата да е вдигнала рязко твърдия пояс, който е ударил моряка в тила и той е загубил съзнание. Какво се е случило след това с него, предстои да се разбере.