Вижда се краят на втората серия от сагата за обира по холивудски на Юробанк

Петгодишната съдебна сага, последвала обира на Пощенска банка в Русе, преименувана от три години в Юробанк България, върви към края си в Апелативния съд. На вчерашното трето заседание във Велико Търново могистратите разгледаха исканата от тях допълнителна техническа експертиза и обявиха, че ще се произнесат в законния 30-дневен срок.
Обирът беше извършен в стил Холивуд на 26 март 2016 година през нощта в клона на банката на ул.“Александровска“ до гимназия „Христо Ботев“. През дупка в оказалата се тънка и лесно преодолима стена, прокопана след промъкване в подземния гараж до трезора, бяха откраднати 188 385 лева в различни валути. 
За обира през август на софийското летище беше задържан 46-годишният тогава Илиян Ангелов Петров от Видин при опит да напусне страната.
Въпреки че последователно отрича да има нещо общо с удара, на 7 февруари м.г. той получи 10-годишна ефективна присъда и бе задължен да възстанови на банката изчезналите 188 385 лева заедно с лихвите. По случая се издирва и съучастник, който вероятно отдавна не е в България.
Ангелов обжалва присъдата си в Апелативния съд във Велико Търново, но това не е последната му възможност. Ако отново е недоволен от решението му, ще има възможност да оспори и него пред Върховния касационен съд. Съществува и вероятност апелативните съдии да върнат делото за ново разглеждане в Русе от друг състав.