Политолог: Ако няма 4-ти мандат на Борисов, ще се стигне до служебен кабинет на Радев

Ако не се реализира четвърти мандат на Борисов, ще се стигне до служебен кабинет на Радев, каза политологът Георги Киряков. Няма ситуация, в която ГЕРБ да е първа политическа сила и Бойко Борисов да не е премиер, добави той в отговор на въпрос за възможен служебен кабинет.

За възможно правителство е рано да се говори, нищо от поведението на "Има такъв народ" не показва възможна коалиция с ГЕРБ и оттук нататък изпадаме в невъзможна обстановка, каза политологът Георги Харизанов. Интересното предстои, всичко е в ръцете на политиците и очакванията към тях тепърва ще нарастват. Ако има нещо което избирателите не очакват, това е политическа криза, добави той.

Изненадата е Слави Трифонов, отбеляза политологът Мария Пиргова. Вероятно той ще бъде решаващата фигура какво правителство ще има, разделяме се с модела "Борисов", допълни тя. Политиците ще трябва да поемат отговорността си. Не смятам, че ще има служебен кабинет, по-скоро експертно правителство, добави още Пиргова. Още утре ще видим колко нараства ролята на президента, каза още Пиргова.

Президентът ще влезе в ролята си на човек, който се кандидатира за втори мандат и сега понеже ролята му ще бъде най-силна, няма как това да не се отрази, допълни още Киряков. Ако партиите успят да съставят правителство, не виждам къде е ролята на президента, контрира Георги Харизанов.