Две години затвор за грабеж и 30 опита за източване на банкова карта

Две години затвор постанови вчера състав на Окръжния съд за 29-годишен русенец, който 30 пъти пробвал да източи пари от чужда дебитна карта.
На 16 януари миналата година около 19 часа 37-годишен мъж вървял по ул.“Петрохан“, когато двама непознати младежи го нападнали в гръб, издърпали му метнатата на рамо чантичка и избягали. Потърпевшият веднага се обадил в банката с искане да му блокират дебитната карта и това спасило намиращите се в сметката му 1000 лева. Само 30 минути след нападението от банкомат в бл.“Колос“ на ул.“Чипровци“ бил направен неуспешен опит да се изтеглят пари от картата. В следващите два дни картата била щурмувана нахалос още 29 пъти от различни АТМ устройства. Точно техните камери показали на криминалистите кой прави опитите за източването на чуждите пари - стар техен познайник, започнал криминалната си дейност още като непълнолетен и осъждан вече 8 пъти за различни престъпления. 
29-годишният Валери Д. обаче потънал вдън земя и бил задържан чак в средата на декември.
Вчера на разпоредителното заседание Валери призна вината си и в рамките на съкратеното съдебно следствие получи наказанието, което може да обжалва.