Станимир Станчев: Коалицията е договорена, но не е финализирана

Подготвя се коалиция между ГЕРБ и СДС, която на този етап е само договорена, но не и финализирана. Тя ще бъде разгледана и обсъдена в четвъртък на Националният съвет на СДС, каза за „Утро“ областният  председател на СДС в Русе Станимир Станчев.
„За мен това е едно нормално дясно партньорство. Всички виждаме в каква обстановка на деградация и популизъм се намираме с ярък пример в град Русе, нормално е да има разговор вдясно за обединяване на усилията за запазване на геополитическия курс на страната ни“, коментира Станимир Станчев и посочи, че за разпределение на местата в листата може да се говори след официалното сключване на предизборния съюз.
„Нямаме претенции за определени позиции, основната ни цел е спазването на процедурата и правилата, които ще са най-добри за региона и страната. Ние ще работим на максимум за общата листа. Това споразумение има ясни цели, като за Русенския регион това е силното лоби, което да отстоява интересите му, защото е важно те да бъдат чути. Мисля, че с нашата експертиза и самочувствие в групата на хора, успели извън политиката, можем да постигнем поставените ни цели“, каза още Станчев.