Бруталният изнасилвач на възрастна жена в Ценово тръгва към присъда

Прокуратурата предаде на съд 36-годишния мъж от Ценово, който бе задържан за потресаващо изнасилване на 75-годишна жена в Ценово и дни наред държа селото в напрежение, докато не бъде арестуван.
Престъплението бе извършено през нощта на 20 май. Младият мъж нахлул в къщата на жертвата, след като разбил вратата. След това не само се гаврил с нея, а прибрал последните й 60 лева и я заплашил, че ще я убие, ако проговори. Смазаната от страх и срам жена не посмяла да потърси помощ и сигналът за престъплението е подаден на другия ден в 10.30 ч от сина й, който отишъл да я види.
Тогава Ценово бе блокирано от полиция и жандармерия, а пред разследващите жената казала, че има съмнения кой е насилникът - млад мъж, с който посещавали една и съща евангелска църква. Скоро след това е заловен Свилен С., който е освидетелстван с умствина изостаналост, но може да носи наказателна отговорност.
Делото срещу него е под специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново, разпоредителното заседание е насрочено за 4 декември в Районния съд в Бяла.