Никакви мантинели не могат да спрат рискуващи живота си хора

Нови предпазни мантинели се монтират от двете страни на жп линията до Товарна гара. Първата бе поставена преди две години по настояване на общината, след като 13-годишен ученик загина при пресичане на линията след училище. В края на септември т.т. на същото място фатално бе блъснат от влак преподавател от Русенския университет.
В момента предпазните мантинели са с дължина близо 50 метра, като продължава монтирането на още около 10 метра в посока на бъдещия нов перон.
Това обаче не смущава хората, които продължават да пресичат нерегламентирано линията въпреки поставените предупредителни табели и преградни съоръжения. Те предпочитат да прескачат опасно мантинелата с риск да се спънат и паднат на релсите, вместо да изминат още 100 метра до пешеходния прелез срещу транспортния портал на университета.
Районът наоколо вече изглежда по съвсем различен начин, след като хора и техника, наети от НКЖИ, за близо месец успяха да премахнат старите жп трасета с релси и траверси отпреди близо 40 години, както и буйната растителност наоколо.
Теренът е публична държавна собственост и Национална компания железопътна инфраструктура има намерения да направи нови перони, достъпна среда и нова инфраструктура в района на Товарна гара.