Гранитогрес – идеален за всеки дом

Оказва се, че плочките от гранитогрес намират широко приложение във всеки дом

Става дума за изкуствено произведена суровина, която не се влияе от директната слънчева светлина, промените в температурата, високата влажност, силното натоварване в съвременния дом. Днес плочките от гранитогрес се използват външно и вътрешно в жилището.

Важно уточнение: има разлика между гранит и гранитогрес:  първият е напълно естествен материал, който съдържа кварц, фелдшпат и калий. А гранитогресът отлично имитира гранита, като за първи път се произвежда в Италия,  а днес вече и в много страни по света. Това е изключително издръжлив на натоварване материал.

Гранитогрес – къде се използва в дома?

Вътрешно може да се използва при облицовки на баня, кухня, тераси. Например, плочките от този материал са здрави и се ползват за подови настилки.

На пазара има различни видове гранитогрес, а техните размери са: 600x600 mm, 400x400 mm, 300x300 mm. Предлагат се и такива в нестандартни размери. Дебелината им започна от 15 мм. Гранитогресните плочки, които могат да се ползват във всеки дом са в различен цвят и , разбирасе, различна цена.

За вътрешен интериор с тях се постигат удивително добри композиции.

Като най-търсени са тези: в синьо, кафяво, теракота, бордо, черно и бяло. В същото време те имитират различни текстури. Плочите от гранитогрес се комбинират чудесно с други материали.

  • Най-често имат употреба в банята – за пода или за стените. За това помещение е хубаво да се изберат плочки с високо качество, заради високата степен на влажност и резките промени в температурата.
  • Подовете от гранитогрес изглеждат чудесно в кухнята на един дом. Защо? Причините са много: например, на него не се задържат мазни петна,  не води до алергии и не съдържа вещества, които са опасни за здравето на човека и домашните любимци.
  • Собствениците на някои жилища имат също и стъпалата от гранитогрес. Те са с дълъг срок на експлоатация  и не се променят във времето. наистина чудесно решение.
  • Интересна е употребата на такива плочки във вид на декоративно пано в кухнята или дневната, което използва цялото богатство от цветове и текстури.