Цветан Цветанов: Изненадан съм от Пламен Нунев, той носи вина, че Русе има кмет от БСП

„Никога не съм очаквал, че ще има подобен натиск. Винаги съм казвал, че трябва да се подкрепя отборът, с когото работим, но подобно нещо не бях виждал - хора се страхуват за семействата си и за себе си“. Това каза бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на новата партия „Републиканци за България“ Цветан Цветанов вчера в Русе. В Канев център той и зам.председателят на партията Павел Вълнев участваха в първото официално събиране на областната структура на партията. Засега  областен ръководител на „Републиканци за България“ за Русе ще бъде Бранимир Стефанов, също бивш член на ГЕРБ. 
Цветанов коментира, че е изненадан от депутата Пламен Нунев, който според него носи вина за смяната на властта в Русе и победата на БСП на местните избори: „Аз съм убеден, че това стана по вина на Пламен Нунев, който не защити бившият кмет Пламен Стоилов. Персонална вина имат и Борисов, и Изпълнителната комисия, която взе решение да не подкрепят Стоилов“.
Пред „Утро“ русенският лидер на партията Бранимир Стефанов заяви, че местната организация ще бъде учредена официално следващия месец и тогава ще започне обсъждането на идеи за регионалното и икономическото развитие в града.