Второ момиче от карантинирания клас в Европейското с положителна ковид проба

Цял клас от училището по европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“ бе поставен под карантина след установено заболяване на 17-годишно момиче в петък. 11-класниците бяха изпратени по домовете си още същия ден и следващите две седмици ще учат онлайн. На следващия ден положителна проба за Ковид-19 даде и приятелка на първото открито инфектирано момиче.
Двете съученички са в добро здравословно състояние и не се налага да постъпват в болница. Наред с тях под карантина са и четиримата им родители. От Регионалното управление по образование опровергаха опасенията, че под карантина ще бъде поставен целият випуск.
25 за новозаразените с коронавирус в областта от петък до неделя. Сред тях е 52-годишен мъж, който от търговищко село, застигнат от заразата в Церовец и оставен под карантина там.
В болниците „Канев“ и „Медика Русе“ са настанени на лечение три жени на 44, 46 и 58 години, както и мъж на 43 години. Всички останали с положителни PCR проби са на домашно лечение. 
С новите случаи броят на диагностицираните с коронавирус в областта достигна 466. Активните случаи са 76 - 23 са в болница, а 53 се лекуват по домовете си. Излекуваните пациенти през уикенда са девет.