Девет русенски дилъри в ареста след откриване на нарконива във Варненско

Девет русенци са задържани при спецоперация на Криминална полиция за противодействие на разпространението на дрога, проведена под надзора на Окръжна прокуратура. 
Миналата седмица варненски криминалисти са разкрили нива с площ 2.5 дка между дългополските села Сава и Аспарухово, засадена с близо 5400 стръка коноп. Задържани са двама мъже, които отглеждали канабиса, а при разпитите е установено, че част от растенията били транспортирани до Русе.
След разследване на русенските криминалисти по домовете им са задържани девет дилъри. При обиските в 13 имота и девет автомобила са намерени 950 грама марихуана, 550 грама метамфетамин, 15 растения канабис с височина около 150 см, 33 малки растения коноп, много мобилни телефони и компютри, които те използвали за комуникацията помежду си, и близо 80 000 лева. 
Установено е, че деветимата русенци карали пратки с дрога до Русе и Велико Търново. Трима от тях на възраст от 25 до 30 години са сочени за тартори на престъпната група и са оставени в ареста за постоянно с решение на Окръжния съд. 
Работата по изясняване на схемата, участниците в нея и ролята на всеки от тях продължава.