„Дунав“ посреща „Янтра“ за Купата на България

„Дунав“ ще има сравнително лесен съперник за втория предварителен кръг на турнира за Купата на България. Русенци срещат на 30 септември новака във Втора лига „Янтра“ /Габрово/ и тъй като жребият е дирижиран, ще бъдат домакини. Победителят се излъчва само в един мач. При успех дунавци ще играят отново в Русе с „Черно море“ /Варна/. Двубоите от първия от финалната фаза на турнира ще се играят на 20-22 октомври.
„Янтра“, който има славна история, но е за първа година в професионалния футбол след дълга пауза, е типично домакински отбор. За първите пет кръга във Втора лига има две трудни победи у дома и три загуби на чужд терен, в които всеки път пуска по четири гола. Това дава шансове на „Дунав“, който ще има подкрепата на своята публика.
Старши треньорът на „Дунав“ Илиян Памуков заяви за „Утро“, че в „Янтра“ са направили селекция с добри играчи, така че макар и новак в професионалния футбол, отборът ще има доста повече опит от неговите момчета. Макар че турнирът за Купата на България не е приоритет за русенския клуб, той щял да хвърли всички сили, за да продължи в следващия кръг. Надеждите са успех срещу „Янтра“ и домакинство на елитен тим като „Черно море“ да привлече повече публика на стадиона.