13 пълни отличници са първенци на университетския випуск 2020

13 абсолвенти пълни отличници на випуск 2020 на Русенския университет получиха вчера дипломите си на специална церемония. Освен тези първенци на випуска ръководството на РУ вчера поздрави също и 68 първенци на отделните специалности. Общо над 1000 абсолвенти се дипломират с марката на университета, като най-добрите участваха вчера в тържеството под открито небе във вътрешния двор на висшето учебно заведение. 
Ректорът проф.Христо Белоев пожела на завършващите да продължат да работят с вдъхновение и да покажат всичко, което са научили в университета. 
Кметът Пенчо Милков сподели, че затваря един успешен за него житейски цикъл - през 2004 г. на промоцията на Юридическия факултет е държал слово като отличник на факултета, а сега поздравява абсолвентите като кмет.
Зам.областният управител Валентин Колев приветства дипломантите и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Галин Григоров. 
Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, също възпитаник на РУ, изрази увереност, че предстоят най-успешните години за завършващите. 
От името на първенците-магистри говори пълната отличничка Боряна Пенчева, бакалаврите отличници бяха представени от Вяра Костадинова, също с диплома 6.00.