Разиграват на търг близо 800 декара държавни ниви

771 декара ниви от Държавния поземлен фонд се предлагат за отдаване под наем или аренда на втория за годината търг, организиран от Областна дирекция „Земеделие“. Най-голямата част от парцелите - 675 дка, се отдават за период от седем години. Те са основно в землищата на Широково, Сваленик, Нисово и Николово. Началните цени са от 56 до 61 лева за декар годишно. Терените, предлагани за период от една година, са 96 дка в землищата на Николово, Нов град и Кривина. Още 30 дка са предвидени за отглеждане на трайни овощни насаждения, предлагат се и стопански дворове във Ветово, Бръшлен и Юделник.
Оферти се подават до 3 септември, а самият търг ще се проведе на 8 септември.
На първата тръжна сесия бяха предложени 1536 дка, от които бяха пласирани около половината. За повечето площи имаше само по един кандидат, а за земите в Две могили и Сливо поле нямаше нито една оферта. 
Поради слабата конкуренция повечето ниви бяха спечелени на цени, равни или малко над първоначалните. Изключение бяха два терена в Ново село и Ястребово, за които бяха предложени по 76 лева. Най-щедра оферта бе получена за 26 декара в Пиперково - 103 лева. Това бе и най-високата цена, предложена на двата търга, надвишаваща почти два пъти средните ренти в региона.