Традиционната премиера на iPhone през септември се отлага

Феновете на iPhone вероятно ще трябва да изчакат, за да видят новите модели смартфони на Apple, гласят актуалните слухове от технологичния свят. 

За забавянето на iPhone 12 се заговори още преди месеци, като причината, без изненада, се крие в глобалната коронакриза, която удари веригите на доставки и спъна не само потреблението, но и производствата. А Apple сглобява своите телефони не къде да е, а в Китай, който първи падна жертва на пандемията COVID-19, в резултат на която наложи драконови забрани. 

Сега, заради забавянето на производствата, гигантът от Купертино явно планира да измести премиерата. По дългогодишна традиция тя се провежда във втория вторник на месец септември. Първоначално се очакваше и сегашното събитие да се състои по това време, а да се отложи самото пускане на новите смартфони на пазара. 

Според японския блог Mac Otakara обаче премиерата ще е едва през втората половина на октомври, а пазарният дебют – през ноември, уточнява MarketWatch. 

Очаква се Apple да лансира четири модела iPhone 12, включително и 5G версия. Компанията изостава, по нейни думи умишлено, от 5G модата. Докато конкурентите отдавна вече пуснаха устройства, поддържащи мрежи от ново поколение, американският гигант мотивира забавянето си с липсата на достатъчно развита инфраструктура.