Русе наближи границата от 100 заразени с Ковид-19

Само трима пациенти делят Русе от психологическата граница от 100 заразени с коронавирус за близо петте месеца от обявяването на пандемията в света. В петък и събота бяха доказани общо 15 русенци с коронавирус. Те са на възраст от 20 до 75 години. А вчера беше съобщено за двама с положителни PCR теста за Ковид-19 и така общата бройка на заразените стана 97.
Новооткритите случаи са на 71-годишна жена от Николово и 43-годишен мъж от Русе. Жената е с двустранна бронхопневмония и е настанена в Белодробната болница, а мъжът е оставен на домашно лечение, тъй като е с леки симптоми на болестта. 
В момента 68 са активните случаи, от които 41 са на домашно лечение, а 27 човека са хоспитализирани, като само един е интубиран - 67-годишен мъж, който миналата неделя от Белодробната болница беше преместен в Ковид-отделението на УМБАЛ „Канев“. От активните случаи 12 души не проявяват никакви симптоми, а останалите 56 човека са с различни оплаквания - най-често суха кашлица, отпадналост, хрема, повишена температура, загубва на вкус и обоняние.
Поставени под карантина в областта са 375 души, с които общата бройка на карантинираните става 6910. 
Излекуваните пациенти в Русе са 29, между тях е и зам.-кметът Енчо Енчев, който беше на домашно лечение от 6 юли.