Чашата на търпението преля - футболистите отказаха да тренират

Футболистите на „Дунав“ отказаха да тренират вчера и дадоха да се разбере, че няма да пътуват за петъчния си мач като гости на „Ботев“ в Пловдив. Играчите, които вместо очакваните заплати получават само обeщания, се събраха на базата в „Здравец“ към 9.30 часа, постояха в съблекалнята и си тръгнаха.
„Някой си прави бъзици с отбора. Държат се с нас, все едно сме деца олигофренчета. Чуваме една и също - понеделник, петък, вторник - чакайте! Това е истински турски сериал. Имаме да вземаме заплати, утре /днес, б.а./ трябва да си платя квартирата. С какви пари да го направя? Мислехме да спрем тренировките и участието си в мачовете отдавна, но все стискахме зъби и се надявахме. Ножът е опрял до кожата. Не виждам как може да се стигне до оправия. Сега, ако съберем стотинки, ще пием по едно кафе и ще си тръгнем“, каза нападателят Юлиан Ненов.
„Масажистите и домакинът заявиха, че ще напуснат. Що се отнася до реакцията на футболистите, тя е обяснима. От два месеца ги умолявам да проявят търпение. Виждате ли някого, към когото мога да се обърна? Няма го нито старият президент, нито новият! Какво беше това безкрайно прехвърляне на акции? Футболистите са на ръба. Ето, Александър Исаевски бил предупреден да напусне квартирата си. Вероятно ще спи у дома. Положението с „Дунав“ днес е катастрофа. Никой не се интересува от нас. Някои - сигурен съм - даже се радват, докато гледат мача по телевизията и си пият джина. Да попитам и къде са феновете? Уж много искат отбор в Първа лига, пък ги няма никакви като присъствие до тима. Много е лесно да се пише и да се дават препоръки във Фейсбук. Моята е лесна - договорът ми изтича след 20 дни. Жал ми е за отбора. Но какъв отбор сме - с 12 футболисти и 6 юноши!“, заяви старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Според него състоянието, в което е оставен тимът, може да се определи с възклицанието „Майко мила!“