50 участници събират първите Младежки Арнаудови срещи 2020

50 участници са се регистрирали за първите Младежки Арнаудови срещи, които ще се проведат на 27 юни, събота. Това съобщи научният ръководител на форума д-р Капка Иванова. Домакин ще бъде регионалната библиотека „Любен Каравелов“, където ще се съберат ученици, преподаватели, студенти, докторанти от Русе, Варна, Видин, Разград, Джебел, Симитли, Бяла и Две могили. Русенските участници са подготвили интригуващи теми, които ще представят в трите секции на форума. 
От Русе ще участват ученици и млади преподаватели от Дойче шуле, професионалните гимназии по туризъм и дървообработване, Националното училище по изкуствата, Английската гимназия, Математическата и „Христо Ботев“. Техните разработки - доклади, презентации и видеоклипове, както и на студенти и докторанти от Русенския университет, ще се състезават за Големия приз за най-добра разработка. 
Форумът започва в 10.30 ч в събота, като по време на Арнаудовите срещи младежите ще имат възможност да се запознаят с личната библиотека на акад.Михаил Арнаудов, дарена на РБ „Любен Каравелов“, и да изминат новия туристически маршрут „Тайните на библиотеката“.