БСП планира подписка за „народен вот на недоверие към правителството“

БСП има намерение да организира подписка за „народен вот на недоверие към правителството“. Изпълнителното бюро на партията ще предложи на Националния съвет в събота да започна такава процедура.

Подписката ще бъде публична, а лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че ще се включат всички недоволни от управлението. В момента държавата не работи, а всички протести се ръководят от паралелна държава - подчерта Нинова:

„Вотът на недоверие в зала е нещо различно. Той е в много голяма степен математика. Внасяхме няколко вота през годините на този парламент. Искам да ви припомня, че макар и неуспешни времето доказа правотата им. Помните ли вота за корупция, или по екологични въпроси, да не продължавам с всички вотове, които внасях. Е след три, четири, две години от тия вотове видяхте ли, че фактите се потвърдиха от нашите тези. Да в парламента не минава, защото другите партии в парламента държат на статуквото. Те искат да си изкарат мандата, не искат промяна, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето политическо поведение. Нашето е това – опозиция, алтернатива“.

Анкетна комисия за земеделското министерство

Парламентарната група на БСП ще настоява и на формиране на Анкетна комисия за случилото се в Министерството на земеделието. Вчера беше публикуван аудиозапис, в който министър Десислава Танева съветва бранша да не се шуми около измамите, за да не ни спрат парите от Брюксел. От своя страна, Танева заяви, че думите ѝ са извадени от контекста.