"Интръст" ЕАД на Делян Пеевски с ново дарение от 121 000 лв. за Северна Македония

Ново дарение от компанията “Интръст” ЕАД на депутата Делян Пеевски. Акционерното дружество предостави над 120 хиляди лева за медицински консумативи, предпазни облекла и очила в помощ на Северна Македония, съобщи "Монитор". Други 59 хиляди лева са дарени за закупуването на над 700 предпазни облекла за българските медици.

Делян Пеевски е най-големият дарител от началото на пандемията от коронавирус. Пеевски предостави средства за апаратура, предпазни облекла и за възнаграждения на медиците на първа линия в редица болници в София и в страната.

Това е и второ дарение на депутата за Северна Македония. В края на миналия месец той предостави предпазни облекла и консумативи на стойност 122 хиляди лева за медиците в съседната страна.

Междувременно даренията за борбата срещу COVID-19 у нас вече са близо 34 милиона лева. Най-голям процент е съставен от компании и дарителски кампании. А само за последните две седмици, средствата са се увеличили с близо пет милиона лева. Около 23% от даренията са дело на индивидуални дарители.