На бдение за Милен Цветков десетки заявиха: „Няма да мълчим“

Журналисти и десетки граждани се събраха пред сградата на Съдебната палата в София на бдение в памет на Милен Цветков. С ръкопляскания и скандирания „Няма да мълчим“, хората заявиха, че настояват да има справедлив процес и адекватно наказание за смъртта на журналиста.

Цветя, свещи и снимки на Милен Цветков са поставени на стълбите пред сградата на Съдебната палата.

В други градове на страната също са организирани бдения пред сградите на Темида. Надсловът е: „Ще възкръсне ли съдебната система в памет на Милен Цветков”.

Пред кореспондента на БГНЕС от Благоевград Силвия Домозетска призова: „Дайте да се събудим, да бъдем граждани наистина, да бъдем истински журналисти, за да вадим всички неща, заметени под килима, нека нелепата смърт на колегата ми Милен Цветков не е била напразно“.

„Настоявам за справедлива присъда, журналистите трябва да говорят истината, защото изразяват мнението на всички хора“, посочи Людмила Колева.

„Жестока ирония на съдбата е да умреш само, защото си излязъл за 10 минути“, каза пък Александра Димитрова.

Журналистът беше блъснат смъртоностно на връхй Великден докато чака в автомобила си на червен светофар на кръстовище в София. Блъсналият го шофьор е 22-годишен мъж, седнал зад волата под въздействието на наркотици. Той е в ареста. Обвиненията получиха неговата майка, която е с гаранция в размер на 100 хиляди лева заради това, че е предоставила автомобила, както и на двамата други младежи, пътували в колата – единият син на депутат от ГЕРБ и приятелката на шофьора. Двамата бяха повдигнати обвинения, че са затаили истина и определена гаранция от по 10 хиляди лева.